The US tour - Part THREE.


Hej igen! :)

Fredag 4 sept -2009

Har rent utav haft en softar-dag idag! Det behovde vi verkligen efter intensiva dagar & med alla nya intryck! Packade ihop vara grejer samt la ut lite bilder pa FB & bloggade litegranna.
Idag ska vi bege oss fran Santa Cruz till Carmel, ca en timmes bilfard. Men vi kommer verkligen att komma tillbaka och halsa pa Amy igen! Det lovar vi, men nu ar det Amy som foljer med oss pa var roadtripp ner till LA. :)
Kvallen i Carmel spenderades  pa en Italiensk restaurang vid namn Casanova... passade oss alldeles utmarkt med tanke pa att vi ar vana med players! ;)  Hade en supergod treratters middag tillsammans alla tre. Efterat kande vi att vi behovde en promenad. Sa vi tog och promenerade runt pa de morka gatorna i omradet. Amy berattade att de inte har nagra gatulampor eftersom de egentligen vill halla omradet "local".
Vi overnattade pa ett mysigt hotell i narheten av restaurangen.
Jag tycker att man kan beskriva Carmel som ett "lille-putt-land" eller na, sma men ack sa fina hus. Alldeles perfekta hus- namligen min smak helt och hallet. Jennifer Aniston & Brad Pitt hade hus har nar de var gifta, vilket sager allt!!! :)

Lordag 5 sept -2009

5 manader har gatt sen mamma dog... jag vaknade upp tidigt denna morgon...
Vaknade med tarar som rann ned for mina kinder. Hade verkligen sovit daligt kande jag. Men vad kan jag gora at saken... det ar som det ar. Det finns inget mer jag kan gora an att leva... Jag lever- och ar just nu i USA och jag vet att mamma ar med mig/oss pa resan! Love You!!! <3

Mot LA... :)
For att fa se sa mkt som mojligt bestamde vi oss for att bila ner! Stannade vid diverse rastplatser efter vagen. Aven vid ett fint och haftigt fik mitt bland bergen! Myyys!
Stannade aven och at mat vid Pismo Beach och fotograferade Mc-knuttar! Haha... :)

Framme i LA efter ett antal timmar i bilen tillsammans och efter att ha underhallt/ torterat?! varandra med en del snarkningar, vara ljuva sangroster pa hogsta volym samt shake:at pa vara overkroppar i takt med musiken... JA! Som vi hade extra energi att sprida i LA!!! Yes antligen har!


Forsta hotellet som vi skulle spendera FORSTA natten pa heter Mondrian, ett ruggigt LYXhotell om jag sager saaa... Har aldrig sett na haftigare!... nar det galler hotellvag! Hotellet ligger pa Sunset Boulevard, vi bodde i rum 702, (se bild, P som skrev dit rumsnr pa min handled sa jag skulle hitta hem!!! hahahaha)....om jag gick vilse dvs. Vi spenderade kvallen/natten vid poolen/baren pa hotellet- vilket party! Traffade pa en hel del svenskar samt norrman, stallet var ju fullt av trevliga manniskor. Men gradden pa moset var nog att vi kunde mota upp Joakim! Han kom till vart hotell och joinade oss i baren. Hur haftigt ar inte det...att kunna motas upp i LA av alla stallen...att vara pa samma stalle samtidigt. Joakim ar for den delen en van till P hemma i Sverige... Roligt blev det denna kvall kan jag saga!
"Efter-partyt" pa rummet blev i det dyraste laget da vi bestallde in roomservice: pizza och dylikt. Tjejerna bjod pa underhallning som sang och dans- trodde nog att de skulle kunna vinna Idol eller So you think you can dance?!?! Men det kanske var i det osmartaste laget att sjunga framfor en musikproducent!!!??? HAHAHAHAHA!!! Tror nog att Jocke helst av allt skulle ha velat halla for oronen dar ett tag! ;) Haha... jag sager bara underhallning! Jo just ja... roomservicen gick pa 138 dollar (ca 1000 kr), vilket kanske inte en pizza ar vard! Usch! Men ar huvudena dumma - far planbockerna svida!

Det drog dessutom ut pa tiden med pizzorna och da trodde Askungen att det troligen skulle kunna ga fortare om hon tog sig ner till receptionen for att skynda pa dem lite. Men icke! Efter 45-60 min (beror pa vem man fragar) kom antligen Askungen tillbaka och med pizzorna och pizzamannen! Hon hade tydligen somnat/slumrat till pa Alice i underlandets swing/gunga men blivit vackt av receptionisten. Sa jag blev bara tvungen att fotografera "the crime scen" dagen efter! :P


Sondag 6 sept -2009.

Kan ju inte fa lov att glansa vidare pa samma hotell inatt igen. Vi tog oss till ett annat lyxhotell mitt i LA... Namn: SLS Hotel i Beverly Hills. Jag trodde inte att det kunde bli battre an hotellet pa Sunset Blvd (Mondrian), men dar hade jag tydligen fel!
Samt att pa SLS skulle vi bo i tva natter! Harlisch! Som prinsessor kande vi oss kan jag saga! Och som vi njot!!! Skulle ju kunna bli riktigt farligt ju... man skulle ju kunna vanja sig vid detta harliga liv!
Men nu till en av de viktigaste handelserna av allt!!! :) Min nygjorda tatuering gjord pa/av LA-Ink! (High Voltage Tattoo). Det var Jeff som markte mig for livet denna gang! Blev ju ursnyggt och som jag ar stolt!! Kat Von D var inte pa jobbet denna dag, men jag var lika glad for det, for morgondagen (mandag 7/9) vantade med att vi skulle fa vara med under en inspelning och se hur och vad de gor!!! Coooooolt!!! "A Grodan mar bra?!?!" ;P


Resterande av sondagen bestod av rengoring av min nya tattoo, beundra den samt drinki-drinki med vannerna! Jocke tog med sig vannen Niklas och alla fem gick till baren/restaurangen bredvid vart hotell. Dar traffade vi pa kandisvarldens storsta bloggare om kandisar, namligen Perez Hilton...

Mandag 7 sept -2009

US- Labor Day (ledig dag for stor del av befolkningen).
Vi turistade en hel del denna dag...

*Melrose Place (Obs! Serien fortsatter! Antligen!)
*Venice Beach- / Muscle Beach
*The famous Hollywood sign!
*Shoppade supersnygga hattar! Far se nar man kan fa anvandning av dem i urtrista Gefle...

Efter en hektisk dag med mycket tok och manga nya intryck...
Hemmahotellrumskvalls-MYS! Vi bestallde roomservice med mat, vin och gotta samt sag filmen Hangover (for mig andra gangen samt for Amy med), men P hade inte sett den sa vi offrade oss eftersom den ar saaa bra! Tidig dag imorn! Hua...

Tisdag 8 sept -2009

Upp tidigt som tusan kl 03.30, lamnade hyrbilen och tog flyget fran LA till San Jose/ San Francisco. Bye bye LA- Hello San Francisco! Litet *pip* flygplan (tre sittplatser i bredd bara) uscha! Leksaksplan kallar jag detta! Start och landning ar varst!

Nar vi landade fick vi hamtning och skjuts till Infinite Loop (Apples huvudkontor) och fick en "private tour" samt blev bjuden pa en tidig lunch av var egna guide Shige :) Det var hur lackert som helst att fa vara med och se maste jag saga. P var framme med kameran och fotade och greja att hon tillslut fick ett "ajja-bajja" finger for att det tydligen var forbjudet att ta bilder! :P

Hotellet vart- mitt i San Francisco vid namn Clift, bodde vi pa 10:e vaningen... vilken utsikt, men usch sa hojdradd jag ar!
Vi bestamde oss for att turista lite i SF, skulle ta oss med trolley till Fishermans Wharf. Lyckades hoppa pa en buss! Blev inte sa som Amy tipsade oss att gora, utan blev verkligen turistas-turistas!! Plus att vi fick betala fem ggr mer for bussbiljetterna! Men man kan ju inte alltid vara felfri! :P
Val framme vid Fishermans Wharf fotade vi Alcatraz (fangelset ute i vattnet) for er som inte vet det! ;P
Shoppade hann vi ocksa med att gora. Sen blev det till att ata MAT! Vi bestallde naturligtvis krabba, deras specialitet vid F-W. Var ju hur gott som helst! Krabba ar min nya favorit just nu.
Efter all mat och en flarra vitt vin tyckte vi att vi skulle behova rora pa oss lite sa vi turistade vidare i underbara S.F. Med bestamda steg tog vi oss uppfor de branta trapporna sa vi antligen skulle kunna fa se Golden Gate (bron) med egna ogon!!! :)
Efter en hel del pustande och stonande sa var vi uppe pa toppen och kunde da fa en bra bild av skonheten... ja Golden Gate alltsa! Sa underbart nice!

Nu nar vi anda var pa G med varan "power walk" sa tankte vi att vi skulle kunna ga hela vagen tillbaka till vart hotell... och vad tror ni hander?!?!?!
Vi gick och gick och gick och gick alldeles fooor langt att vi hamnade i det slummigaste slumomradet vi sett! Vi gav varandra order om att halla truten och bara pinna pa vidareut ur elandet...men pavag ut var det en hemlos som undrade om P kunde avvara en cigg, hon gav honom hela paketet (Moder Teresa som hon ar) och spurtade pa vidare... Kanske det vore "time" att sluta roka puman!??? :) Det tycker jag!
9 1/2 av 10 som vi motte pa denna gata var antingen patanda, grovt alkoholpaverkade eller rent utav "hade en aning mindre hastar hemma" om man sager sa... Sorgligt att det ska behova vara sa. Men jag tror ialf att vi lyckades muntra upp manga av dem...for jag tror inte att de far se sadana damer som vi pa den gatan sa ofta! :)

Efter en hel del omvagsgaende hittade vi tillbaka till vart hotell.
Det blev till att duscha och svida om infor kvallens utbud?!
Vi gick ner till hotellets bar: Red Wood Room. Drack en del Strawberry drinkar och at goa snacks till.
Nu blev plotsligt pizzan i LA billig...for notan efter denna kvall var inte nadig!
Men som P sa: - Det kostar att ligga pa topp! Det gillar vi! Haha! Och varfor inte fa njuta medans man ar har?!?! :)


Morgondagen (onsdag 9 sept):

Jag--> Solo i San Francisco!  :D
P--> Work-Work pa andra sidan av USA... hon flyger till North Carolina (Charlotte) pa viktigt mote!
Det har kan ju ga hur som helst ju!!! Ska jag- "yrvadret-sjalv" lyckas ta mig till flygplatsen pa torsdag och satta mig pa ratt plan mot Chicago?!?! Det ar namligen i Chicago som jag och P ska motas upp for att spendera vara sista dagar i USA for denna gang.

Men det ar ju nu sa att jag inte vill aka hem till ett trist Sverige! USA i mitt hjarta! <3 Sa jag far val aka hem och boka en ny resa till staterna omgaende! :)

Jag aterkommer om mina "solo-aventyr" i San Francisco. Samt allt tok vi hittar pa i Chicago...

See ya! :)
<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0